Gyöngyös, Fő tér Copyright Civertan Bt. Közműtérkép részlete a gyöngyösi térinformatikai rendszerből

 

KEZDŐLAP

MAGUNKRÓL

KAPCSOLAT

TERMÉKEK

REFERENCIÁK

LETÖLTÉS

IN ENGLISH

 

 

 

 

 

 

ErdaGIS felhasználók

Egyedi fejlesztések

Adatfeltöltés/egyéb

Barátaink

 

 

 

Gyöngyös Városi Általános Térinformatikai Rendszer

 

 • Miért aktuális a projekt? Milyen előzményei voltak? Mi hívta életre?

  Az ITR-ben vezetett egyesített közműtérkép, az ivóvíz, szennyvízcsatorna és csapadékcsatorna szakági helyszínrajzok információtartalma szűknek, passzívnak, és nehezen kezelhetőnek bizonyult. Ezek karbantartását, és a közmű adatszolgáltatást egy vállalkozó, a Geodézia Rt. Gyöngyösi Osztálya végzi. Ezen túlmenően a polgármesteri hivatal - aki tulajdonosként is érintett közműben - elhatározta GeoOutlook alapú térinformatikai rendszere korszerűsítését. Célszerűnek látszott azokat egységes rendszerbe foglalni amely támogatja az ITR-ből történő konverziót, illeszkedik a már meglévő alapszoftverekhez, és teljesíti a szakmai elvárásokat. Így esett a választás az Erda Kft. ErdaGIS rendszerére.

 • A projekt küldetése és stratégiai céljai

  Gazdaságosan, közös platformon jó minőségben megoldani az egységes közmű adatszolgáltatást. Az adatátvitelt önkormányzat és a közmű üzemeltetők között, Ellátva az önkormányzat belső térinformatikai és a közmű üzemeltetők szakági elvárásait is.

 • A projektet finanszírozó szervezet megnevezése:

  Gyöngyös Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Városgondozási Rt. Gyöngyös, Heves Megyei Vízmű Rt. Gyöngyös. A Geodézia Rt. Gyöngyösi Osztálya és az Erda Kft. az adatfeltöltés jelentős részét díjmentesen végezte a sikeres referenciaszerzés reményében.

 • Kik képezik a célcsoportot? Kik a potenciális fel-használók?

  Gyöngyös Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal
  Városgondozási Rt. Gyöngyös,
  Heves Megyei Vízmű Rt. Gyöngyös.
  Geodézia Rt. Gyöngyösi Osztálya

 • A projektben alkalmazott módszerek, megoldások, a közreműködők által elért eredmények

  A projekt az Erda Kft. ErdaGIS rendszerén készült el a digitális közmű alaptérkép, valamint ivóvíz szennyvíz és csapadékvíz csatorna szakági helyszínrajz tartalommal. Az önkormányzat a digitális közmű alaptérkép helyrajzi számaihoz kapcsolódóan tartja nyilván a földrészlet, építés, telekalakítás, telepengedély, műalkotás, híd, útnyilvántartás, valamint a felvonó és mozgólépcső nyilvántartás adatlapjait. Mindegyik felhasználónál telepítésre került a rendszer, és azon a saját körébe tartozó grafikus és leíró információkat használja és ellenőrzi A karbantartást a Geodézia Rt. Gyöngyösi Osztálya végzi az Erda Kft. szakmai közreműködésével. Az egyes felhasználók között a frissítés időszakosan egy frissítőprogrammal történik, mely az új információkat beépíti a rendszerbe, majd az egyes felhasználók a számukra megfelelően kialakított tartalommal megkapják azt CD lemezen.

 • A projekt vagy a szervezet honlapjának címe:

  www.gyongyos.hu térkép

 • Közreműködő intézmények

  Geodézia Rt. Gyöngyösi osztály 3200 Gyöngyös Kossuth L.u.1.
  Gyöngyös Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 3200 Gyöngyös Fő tér 13.
  Erda Kft. 1141 Bp. Gödöllői u. 145.

 • Kapcsolattartók:

  Roska László Geodézia Rt. Osztály vezetö, tel:20-9150443, fax.:37-312376 H-3200 Gyöngyös Kossuth L.u.1. E-mail.: roskageodezia@matavnet.hu

  Szilágy Attila Városüzemeltetési igazgató tel:37-506106, fax.:37-313030 H-3200 Gyöngyös, Fő tér 13. E-mail.: szilagyi@hivatal.gongyos.hu

  Csáki György Erda Kft. ügyvezető, tel.:20-9530255, fax.:1-2232591 H-1141 Bp. Gödöllői u. 145. E-mail: csaki@erda.hu

 • Milyen megoldatlan problémák maradtak a projekt befejezése után?

  A Polgármesteri Hivatalban a lokális hálózaton történő működtetés. Ez a meglévő hálózat problémái miatt nem valósult meg ez ideig.

 • Javaslatok a projekt eredményeinek elterjesztésére, és folytatására.

  Az eredményeinket elsősorban Interneten az Erda Kft. honlapján ( www.erda.hu )kívánjuk publikálni és terjeszteni az oda szóló linkekkel direkt marketing keretében küldött E-mailben. Továbbfejlesztés az önkormányzati ingatlanvagyon kataszter, településrendezési terv, és zöldterület modulok indítása.

 • Irodalom:

  A felhasznált programokról a www.erda.hu , valamint a www.bentley.hu és a www.microsoft.com honlapokon található további információ.

 

 

Kezdőlap

Kapcsolat

Vissza

Lap tetejére