KEZDŐLAP

MAGUNKROL

KAPCSOLAT

TERMÉKEK

REFERENCIÁK

LETÖLTÉS

IN ENGLISH

 

 

 

 


Magunkról


Az Erda Kft.-t 2000. februárban 100%-ban belföldi magánszemélyek alapították. Jogelődje az Erda Bt. 1992-ben alakult, és a Kft. bejegyzésével megszűnt. Cégünk több mint egy évtizede készít térinformatikai megoldásokat. Ügyfélkörünk széles skálán mozog: az UNESCO-tól a kis önkormányzatokig mindenkinek sikerült megfelelő és költséghatékony megoldást szállítanunk

A cég alaptevékenysége testre szabott moduláris térinformatikai megoldások elkészítése. Ehhez fejlesztettük ki az térinformatikai keretrendszerünket és moduljait. Ehez a térinformatikában az egyik legelterjedtebb Bentley MicroStation-szoftvermotort használjuk a végleges megoldás alapjául, amit az ügyfél igényei alapján alakítunk ki. A szoftvermotor biztonságot, az egyéni megoldás pedig rugalmasságot biztosít. A szoftverfejlesztésünket az Ön igényeihez "szabjuk". Mások mindent beleraknak, amire esetleg szüksége lehet - mi a megoldást adjuk, bővítési lehetőséggel. Megoldásaink az "Azért fizet, amit használ" elvre épülnek - ez biztosítja mind a profitorientált, mind a non-profit cégek számára a használhatóságot. Régészeti ásatások, önkormányzatok, nagyvállalatok és piackutató cégek egyaránt megtalálhatók ügyfélkörünkben.


Amit mi csinálunk:

 • A felhasználó igénye szerinti , moduláris térinformatikai szoftveralkalmazások
 • Önkormányzati térinformatikai rendszerek
 • Közműüzemeltetőknek szakági nyilvántató térinformatikai rendszer
 • Ipari üzemek speciális térinformatikai igényeinek kielégítése.
 • A felhasználó igénye szerinti speciális térképek elkészítése
 • Térképdigitalizálás
 • Építészeti homlokzatfelmérések fotogrammetriával
 • Nemzeti Kataszteri programban való részvétel.
 • Régészeti kutatások és dokumentáció.

Az Erda fejlesztette ki az első ásatási térinformatikai rendszert az UNESCO által finanszírozott angkori ásatáshoz, így büszkén szponzorálunk és aktívan közremuködünk régészeti kutatásokban. Így többek között a zalalövői Municipium Achium Salla, az olaszországi Sanpotito-ban található ókori római villa, valamint Egyiptomban a TT32-es Dzsehutimesz es és a TT184-es Nefermenu thébai nemesi sírok térinformatikai dokumentálásában vettünk részt.

Korábbi munkáink:

 • 1992-93: A régészet "papíralapú térinformatikai rendszerének" lecserélése a szakma első digitalis megoldására. A Zoning Environmental Management Plan ZEMP keretében megalkottuk az Angkor Nemzeti Park Microstation-alapú (Bentley szoftvermotor) térinformatikai rendszerét melyet az UNESCO és az ANGKOR Alapítvány finanszírozott. A mai napig ez az adatrendszer az alapja az ANGKOR Nemzeti Park térinformatikai rendszerének.

 • 1992-95: Térinformatikai adatbázis létrehozása a "Velencei Tó és a Balaton nádasminősítése" c. kutató programhoz.

 • 1993. Az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszának régészeti leletmentéséhez készítettünk térinformatikai adatbázist a győri Xantus János Múzeum részére. Ez volt az első ilyen régészeti alkalmazás Magyarországon.

 • 1996 és 1998 között cégünk különböző építészeti, fotogrammetriára alapuló feladatokban működött közre, többek között a Magyar Zeneakadémia (1996) és a budapesti Körössy Villa felmérését végeztük el. A Körössy Villa felujítása 1999-ben Budapesti Építészeti Nívódíj Emlékérmet kapott.

 • 1998-tól: Cégünk analitikus fotogrammetrikával kapcsolatos szoftvermegoldásokat szállított, valamint oktató kurzusokat tartott az Eurosense Kft-nek.

 • Számos hazai geodéziai cég alvállalkozójaként részt vettünk a Nemzeti Kataszteri Program keretében elnyert több város DAT szabályzat szerint elkészített digitális térképének, és az arról készített DAT adatcsere formátumnak az előállításában. Ezek közül kiemelkedik: Székesfehérvár kül- és belterülete, valamint Nyíregyháza belterületi térképe. A munkákhoz kifejlesztett MS-DAT térinformatikai rendszer kizárólagos továbbfejlesztési és forgalmazási jogát 1999. év közepétől átvettük a Geodézia Rt.-től.

 

 

Kezdőlap

Kapcsolat

Vissza

Lap tetejére